آشنایی با محیط کاری فتوشاپ
به نام خدا
با سلام حضور مخاطبان گرامی
در این مقاله قصد داریم شما را با محیط کاری فتوشاپ آشنا کنیم.
1- ابتدا برنامه فتوشاپ را اجرا کنید. برای ایجاد یک فایل جدید بر روی New کلیک کنید.
2- برای مثال برای ایجاد یک فایل در اندازه A4 همانند تصویر زیر ابتدا سربرگ Print را انتخاب و سپس گزینه A4 را برگزینید. بر روی دکمه Create کلیک کنید.
3- در بخش بالایی نرم افزار نوار منو را مشاهده می کنید که بر اساس منطق خاصی دستهبندی شدهاند. برای مثال منوی Layers حاوی گزینههای مربوط به لایه و منوی Select حاوی گزینههای مربوط به انتخاب است.
4- در سمت چپ نوار ابزار را مشاهده میکنید. با اشاره کردن به هر ابزار یک راهنما مشاهده میشود. در این راهنما کلید میانبر ابزار نیز مشاهده میشود که با فشردن آن کلید آن ابزار انتخاب میشود و سرعت عمل شما در هنگام کار با ابزار افزایش پیدا می کند.
5- در وسط محیط کاری بوم را مشاهده میکنید که محل ترسیم و قرار دادن تصویر، متن، شکل و سایر عناصر بصری است.
6- در بخش پایین نوار وضعیت را مشاهده میکنید.
7- در سمت راست محیط کاری پنلهای فتوشاپ قرار دارند. برای مثال برای انتخاب رنگ میتوانید از پنل Color استفاده کنید. همچنین برای مدیریت لایهها از پنل Layers استفاده میشود.
8- فتوشاپ دارای محیط کاری متفاوتی است که چیدمان پنلها را تغییر میدهد. از منوی Window گزینه Workspace میتوانید محیط کاری را تغییر بدهید.
9- به صورت پیشفرض محیط کاری Essentials فعال است اما با توجه به نیاز خود میتوانید محیط کاری را تغییر بدهید. برای مثال میتوانید گزینه Painting را انتخاب کنید.
10- در این محیط کاری برخی پنلها را مشاهده میکنید و برخی دیگر مخفی هستند. در هر محیط کاری قرار گرفته باشید میتوانید پنلها را با کشیدن و رها کردن جابجا کنید. میتوانید آنها را در دسته دیگری قرار بدهید.
11- پس از تغییر محیط کاری چنانچه بخواهید به حالت قبلی بازگردید از منوی Window گزینه Workspace سپس گزینه Reset را انتخاب کنید. به دلیل اینکه آخرین محیط کاری انتخابی Painting بود در این قسمت Reset Painting را مشاهده میکنید. با انتخاب این گزینه محیط کاری به حالت اولیه برخواهد گشت.
12- برای کوچکتر کردن پنلها بر روی علامت فلشی که در گوشه بالا و سمت راست آن قرار دارد کلیک کنید.
13- همچنین میتوانید محیط کاری را با کشیدن و رها کردن پنلها و جابجا کردن آنها به دلخواه خود تنظیم کرده و از منوی Window گزینه Workspace و سپس Save Workspace به نام دلخواه خود ذخیره کنید.
14- با انتخاب کردن هر ابزار در فتوشاپ، در نوار بالایی گزینههای مرتبط با ابزار انتخابی مشاهده میشوند که میتوانید آنها را تغییر دهید. گاهی ممکن است ابزاری را انتخاب کرده باشید و تغییرات زیادی را در تنظیمات آن ابزار اعمال کرده باشید و نیاز باشد آن تنظیمات به حالت اولیه برگردد. برای این کار در این نوار بر روی شکل ابزار کلیک راست کرده و گزینه Reset Tool را انتخاب کنید.
15- برای اینکه همه تغییراتی که در تنظیمات همه ابزارها اعمال شدهاند به حالت پیشفرض برگردند، روی ابزار کلیک راست کرده و Reset All Tools را انتخاب کنید. در پنجره باز شده برای تایید بر روی OK کلیک کنید.
16- برخی از ابزارهای فتوشاپ دارای فلش کوچکی هستند که اگر کلید چپ ماوس را برای مدت بیشتری نگه دارید زیرمجموعه آن ابزار دیده میشوند. برای مثال ابزار Lasso دارای 3 گزینه است که کلید میانبر هرکدام نیز حرف L میباشد.
17- حال برای اینکه بدانید چگونه از کلید میانبر برای تغییر ابزارها استفاده میشود ابتدا ابزار Move را انتخاب کنید. از صفحه کلید حرف L را بفشارید. با این کلید میانبر ابزار Lasso در حالت انتخاب قرار میگیرد.
18- برای اینکه دومین ابزار این دسته انتخاب شود لازم است کلید Shift را با حرف L از صفحه کلید بفشارید و فشردن پیاپی این کلیدها باعث جابجایی بین ابزارهای این مجموعه میشود. این کار را برای سایر ابزارها میتوانید تکرار کنید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
اگر لطف کنید برای Blender یا Unity هم اینجوری مقاله آموزشی بزارید خیلی خوب میشه.
سلام.
ممنون از پیشنهاد خوبتون.
به زودی محتوای آموزشی موسسه کانتودیو تکمیل میشه و در سایت قرار خواهیم داد.
با ما باشید.